logo

Tekstil Araştırmaları Derneğinin Yaptığı Üçüncü Etkinlikte Dijital Baskı Konusunu İşledi

Tekstil Araştırmaları Derneğinin Yaptığı Üçüncü Etkinlikte Dijital Baskı Konusunu İşledi

Tekstil Arastirmalari Dernegi (Medium)Tekstil Araştırmaları Derneği sonbahar etkinliklerine devam ediyor. İlk etkinliğine İPEK’le başladı.  

Bin beşyüz yıldır Anadolu yapılan ve günümüzde unutulan ipek üretimini ülke gündemine taşımak isteyen Tekstil Araştırmaları Derneği yaklaşık yüz yıldır ipekçilikle uğraşan Ünal ailesinin 3.kuşaktan temsilcisi, Bursa İpekçiliğini Geliştirme Derneği başkanı Mehmet Ünalı konuk etmişti.Mehnet Ünal katılımcılara ipeği anlattı. Aynı gün Akademisyen tasarımcı İpek Tohumcu katılımcılara tasarımın önemini ve bu konudaki deneyim aktardı.

25 Ekim Cumartesi günü yapılan İkinci etkinlikte sanayici Mehmet Bilgiç, katılımcılara:

  -Süblime Dijital Baskı

Tekstil Arastirmalari Dernegi2 (Medium)– Şablon ve Kalıp Çekimini anlattı. Mehmet Bilgiç Makine seçimini, baskı makinelerinin özelliklerini anlattı. Dijital baskı makinelerini alırken makine özelliklerinin iyi incelenmesini, makine satıcılarının optimum şartlardaki verimliliği anlattıklarını anlattıklarına dikkat çekerek makine seçiminin dikkatli yapılması gerektiğini söyledi.

Bilgi. Makine seçiminden sonra önemli diğer bir konunu da kağıt olduğunu, bu konuda üreticilerin çeşitli kağıtları deneyerek işletmelerine en uygun kağıdı seçmeleri gerektiğini anlattı.

 Son olarak dijital baskıda kullanılan boyanın önemine değinerek, kullanılan boyaların Avrupa tarafından onaylanan boyaların seçilmesinin ihracatta karşılaşılacak problemleri önlediğini söyledi. Bilgiç, yanlış boya seçiminin kafaları tıkadığını ve baskı makinesindeki kafaların çok pahalı olduğunu anlatarak, rotasyon makinelerinde kullanılan şablonlara desenlerin nasıl çekildiğini ve çekim sırasında rastlanılan problemleri ve çözümlerini anlattı. Şablomn meçlerinin desenlere göre belirlendiğini anlatarak sunumunu bitirdi. Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi.

Tekstil Arastirmalari Dernegi3 (Medium) Bilgiç’in sunumundan sonra Bilişim Danışmanı M.Bülent Nergiz katılımcılara Dijital Baskı’da Renk ayrımının Önemi konusunu anlattı. Basılı numuneler ve desen arasında farkların nasıl giderileceğini, sunduğu yazılımla milyonlarca renk elde edildiğini ve net baskılar elde edildiğini anlattı.

Etkinlik katılımcıların sorularına verilen cevaplarla sona erdi.

Etkinlik bitiminde Tekstil Araştırmaları Derneği Başkanı Ekrem Hayri Peker, derneğin faaliyetleri ve önümüzdeki, dönem yapacağı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

8 Kasım Cumartesi günü yapılacak  üçüncü etkinliğimizin konusu   Sanayici Ahmet Bulut tarafından,

-Enzimler
-Yumuşatıcılar, silikonlar
– Kaplama

 Konuları sunulacaktır. Etkinliğe katılım ücretsizdir.

#

SENDE YORUM YAZ