Son Dakika
Tekstil sanayisinin ülke ekonomisi ve dünya pazarındaki etkinliğini sürdürmesi ve bu etkinliğin yeni alanlara ve ürünlere yayılması, tekstil makina ve teknolojilerinin üretimiyle AR-GE çalışmalarına gerekli önem verilmesi ve dünya ölçeğinde marka haline gelmeyi sağlayacak yenilik ve farkındalıkların geliştirilmesiyle mümkün olacaktır.
Tekstil sektörü, inovasyonla biçimlenen bir vizyon ile bugünkü sıkıntılarını aşarak varlığını koruma ve güçlendirme donanım ve yetisine sahiptir. Tekstil, Bursa’nın kimliğine işlemiştir. Bu sebeple, tekstil sektörünü şehrimizde ve ülkemizde olması gereken yere getirmek için üniversite, sanayi ve meslek kuruluşları arasında oluşturulacak işbirliği ile tekstildeki sorunların çözümü noktasında tüm dinamiklerimize görevler düşmektedir.
Bu sorunların giderilmesinde bir basamak olarak değerlendirilen ve 30 yıldır geleneksel olarak düzenlenen “Tekstil Teknolojisi ve Kimyasındaki Son Gelişmeler Sempozyumu”nun on beşincisi TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliği ile 14-15-16 Mayıs 2015 tarihlerinde “Ekoloji, Ekonomi, Verimlilik ve İnsan” temasıyla Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecektir.
Sempozyumda bu yıl aşağıdaki başlıklar ele alınacaktır. Bu başlıklarla ilgili olarak ar-ge proje merkezleri, araştırmacılar, akademisyenler, tekstil makina imalatçıları ve tekstil boya-yardımcı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren öncü firmaların değerli bildiri sunumları gerçekleştirilecektir.
Sempozyumda yaklaşık 80 adet akademik ve sektörel çalışmaya yer verilmiştir. Sempozyumun 3. günü yapılacak “Tekstil Sektörünün Yapısal ve Ekonomik Durum Değerlendirmesi” konulu panelde MKS Devo Yönetim Kurulu Başkanı Korgün Şengün, Parlamış Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Parlamış, Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Ekonomi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt ve Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Ceylan konuşmacı olarak yer alacaktır. Başarı hikayelerini paylaşmak üzere Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, Bezband Tekstil Candan Değirmenciler ve Modacı İpek Tohumcu da sempozyumda bizlerle birlikte olacaktır. Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan “Standartlar Savaşı” konulu sunum, sempozyumun ilk günü katılımcılar ile paylaşılacaktır.
İpek üretimine destek vermek amacıyla 3 gün boyunca sempozyum alanında sergilenecek olan “Kozadan İpeğe” isimli görsel etkinlikte kozadan iplik çekimi işlemi uygulamalı olarak izlenebilecektir.
Sektörün önde gelen firma ve temsilcileri ile birlikte organize edilen sempozyumun kapanış kokteylinde Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından atık ve sarf malzemelerden hazırlanan “Dönüşüm Temalı Giysi Tasarımı Defilesi” BAOB Yerleşkesi’nde katılımcılara sunulacaktır.
Sempozyum hakkında detaylı bilgiye www.tekstilsemp2015.com adresinden ulaşılabilmektedir.
BENZER HABERLER